نکاتی درباره چگونگی مصرف ظروف پلاستیکی

ظروف از جنس پلیمر در تماس با مایعات و مواد غذایی که دمای بیش از 40 درجه دارند، ماده ای شیمیایی و خطرناک به نام استایرن از خود خارج می کنند.

استفاده از ظرف های "پلی اتیلنی" (PE)و "پرو پیلینی"(PP) كه سفید رنگ هستند و اغلب برای بسته بندی و نگه‌داری لبنیات، روغن و سركه استفاده می شوند، برای مواد غذایی گرم و مرطوب مانعی ندارد.

استفاده از ظرف های "پلی استایرنی فوم دار" (EPS)و ظروف "پلی استایرنی" سفید رنگ (HIPS) برای مواد غذایی گرم و مرطوب بلا مانع است اما برای نگه‌داری مواد غذایی داغ با دمای بیش از 120 درجه سانتی گراد مناسب نیستند. از این ظروف نباید در پیتزافروشی‌ها استفاده شوند، زیرا دمای پیتزا که بالای 120 درجه سانتیگراد است باعث ذوب شدن EPS می‌شود.

ظرف های"پلی استایرنی" شفاف(GPPS) فقط برای نوشیدنی‌های سرد مناسب هستند و برای مواد غذایی داغ مثل چای و قهوه مناسب نیستند.

بطری‌های نوشابه و آب معدنی (ظروف PET) یكبار مصرف هستند و بعد از استفاده باید دور ریخته شوند. مواد غذایی ترش مانند : آبغوره و آبلیمو را نباید در ظروف PET ریخت، همچنین نباید ظروف PET محتوی آب را به مدت طولانی در یخچال و فریزر نگه داری کرد.

ظروف پلی استایرن حاوی مواد غذایی چرب را نباید در فریزر قرار داد ، زیرا پلی استایرن در كنار مواد غذایی چرب در سرما خاصیت شكنندگی پیدا می کند و خطر مهاجرت مونومرها را به وجود می آورد.

هنگام استفاده از ظروف یك بار مصرف، به علامت اختصاری كف ظرف توجه کنید.

وزارت بهداشت و درمان و اداره کل نظارت بر موادغذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی طی بخشنامه ای اعلام کردند:
• ظروف با جنس PVC برای عرضه مواد غذایی مجاز نیستند.
• نباید از ظروف پلی استایرن برای بسته بندی روغن های خوراکی مارگارین و کلیه محصولاتی که لایه خارجی آنها چربی بوده استفاده شود.
• با توجه به خطر انتقال ترکیبات شیمیایی توسط ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی در مقابل حرارت و چربی و بعضاً PH اسیدی بعضی از مواد غذایی خواهشمند است از ظروف یکبار مصرف گیاهی ( با ترکیبات نشاسته ای ) استفاده شود. ظروف جدید تهيه شده از نشاسته ذرت، در زمان كمتر از شش ماه تجزیه و به چرخه طبیعت باز می‌گردند و هیچ‌گونه مشكلی برای محیط زیست به وجود نمی آورند.